توصیه های ساده برای مدیریت مصرف

هنگام مسواک زدن شیر آب را باز نگذارید :

  • به جای بازگذاشتن جریان مداوم آب به منظور مسواک زدن از یک لیوان آب استفاده نمایید ، با این کار 15 لیتر در دقیقه و 700 لیتر در ماه در مصرف آب خانواده صرفه جویی نموده اید .

کاهش زمان استحمام :

  • حدود 30 درصد از مصرف افراد مربوط به استحمام است ، موقع شامپو زدن و شستن موهای سر و شستشوی بدن با مواد شوینده از بازماندن شیر آب خودداری شود . با این کار حدود 180 لیتر در هفته صرفه جویی می شود .زمان دوش گرفتن خود را به کمتر از پنج دقیقه کاهش دهید ، با این کار ماهیانه در حدود 4000 لیتر در مصرف آب صرفه جویی خواهید نمود .

انتخاب مکان مناسب جهت استقرار کولرهای آبی :

  • در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گرفتن کولر و در نتیجه افزایش تبخیر سبب هدر رفت حجم قابل توجهی از آب می شود . این در حالی است که در سایه قرار گرفتن کولر ضمن افزایش کارایی کولر و کاهش مصرف انرژی ، از هدر رفت آب ناشی از تبخیر جلوگیری می کند .

پرهیز از شستشوی ماشین با شیلنگ آب :

  • هرگز در هنگام شستشوی ماشین شیلنگ آب را باز نگذارید بلکه از یک شیر فشاری بر روی شیلنگ خود استفاده کنید و از یک شوینده خوب ، آب گرم و اسفنج استفاده نمایید ، البته بهترین مکان برای شستشوی اتومبیل کارواش است ، استفاده از کارواش به جای شستن ماشین با دست 300 لیتر صرفه جویی در مصرف آب را به همراه دارد .

پرهیز از شستشوی فرش با شیلنگ آب :

  • هرگز در هنگام شستشوی فرش از شیلنگ آب استفاده نکنید بلکه از یک شوینده مناسب ، آب گرم و اسفنج استفاده نمایید ، شستن فرش ها بصورت سنتی درخانه علاوه بر صرف زمان و هزینه زیاد موجب هدر رفت آب می شود بنابراین بهترین مکان برای شستشوی فرش قالیشویی است .

پرهیز از آب پاشی خیابان ها و پیاده رو ها با شیلنگ آب :

  • به جای شستن پیاده رو و حیاط با آب ، با استفاده از جارو از به هدر رفتن حدود 300 لیتر آب در هر بار شستشو جلوگیری می شود .

یخ مواد غذایی منجمد را با جریان مداوم آب ذوب نکنید :

  • باز کردن یخ مواد غذایی منجمد با آب نمونه ای از استفاده ناصحیح در نوع مصرف محسوب می شود .

برای تهیه آب یا نوشیدنی خنک از تکه های یخ استفاده کنیم :

  • برای نوشیدن آب یا نوشیدنی خنک هرگز شیر آب را باز نگذاریم بلکه بهتر است یا آن را در یخچال نگهداری نماییم یا از تکه های کوچک یخ استفاده کنیم .

استفاده از ژل آبیاری ذخیره کننده آب :

  • با قراردادن ژل آبیاری ذخیره کننده آب در زیر ریشه گیاه امکان ذخیره در حد نیاز آبی برای چند روز مهیا خواهد شد لذا از دفعات آبیاری کاسته خواهد شد .

استفاده از گونه های گیاهی کم مصرف و متناسب با اقلیم :

  • کاشت گیاهان مقاوم در برابر خشکسالی و متناسب با شرایط اقلیمی کشور چون (اشک ،گز ،گل عقربی ، پلاس مورچه ، سالسولا ، گل ماهو ، پنج انگشتی و ...) تنها نمونه هایی از صدها گونه ی مقاوم در برابر شرایط کم آبی به شمار می روند که موجب جلوگیری از هدررفت آب می گردند .

روش صحیح شستشوی میوه و سبزیجات :

  • موقع شستن میوه و سبزیجات شیر آب را باز نگذارید ، کافی است سبزیجات را در کاسه ای پر از آب خیس کنید تا گل و لای آن ته نشین و سپس آبکشی نمایید .

روش نصب منبع ذخیره و پمپ تأمین فشار :

  • از نصب مستقیم پمپ بر روی انشعابات آب جداً خودداری نمایید ، زیرا موجب تضییع حقوق دیگران می شود برای رفع مشکل افت فشار می توانید پمپ آب را بعد از مخزن ذخیره در طبقات همکف یا زیرزمین نصب و مورد استفاده قرار دهید .

استفاده از آبهای بلا استفاده :

  • آب بدست آمده از شستشوی میوه ، سبزی ، حبوبات ، آب آکواریوم ، آب کتری و سماور را دور نریزید بلکه برای فعالیتهایی چون آبیاری فضای سبز و درختان ، شستشوی محوطه یا ماشین ، فلاش تانک و .... می توان بازچرخانی نمود .

استفاده  از ماشین لباسشویی با حداکثر ظرفیت :

  • ماشین های لباسشویی معمولاً 20 درصد حجم آب مصرفی در منازل را مصرف می کنند . زمانی لباسهایان را بشویید که ظرفیت لباسشویی تکمیل شده باشد با این کار ماهیانه در حدود 2200 لیتر آب در ماه صرفه جویی می کنید . باید در هنگام خرید ماشین لباسشویی به میزان مصرف هر بار شستشوی آن دقت کرد و نوع کم مصرف آن خریداری شود

استفاده از ماشین ظرفشویی با حداکثر ظرفیت :

  • رویکرد استفاده از ماشین ظرفشویی کمک شایانی به کاهش مصرف آب می کند ، هر بار استفاده از ماشین ظرفشویی استاندارد با ظرفیت کامل به جای شستن ظروف با دست 66 لیتر صرفه جویی در مصرف آب برای یک خانواده 4 نفره به همراه دارد .

نشت یابی شیرآلات و اتصالات ساختمان :

  • با شناسایی نشت موجود در شیرآلات ، اتصالات و لوله ها می توانیم مقادیر زیادی از آب مصرفی منزل خود راکاهش دهیم . این کار با استفاده از کنتور آب امکان پذیر است.

 

***جهت دریافت توصیه های تکمیلی به لینک https://www.nww.ir/abnama مراجعه نمایید.****

 

 تاریخ ثبت : سه‌شنبه 21 تیر 1401  
  آخرین به روزرسانی : چهارشنبه 29 آذر 1402
 مدیر سیستم
 3396
کلیه حقوق این پورتال متعلق به شرکت آب و فاضلاب استان یزد می باشد

پشتیبانی : دفتر فناوری اطلاعات شرکت آب و فاضلاب یزد

DibaGroup (DCMS Prime)  |  Arvan